Om accreditatie aan te vragen bij de VPeP is het de bedoeling dat u dit aanvraagt via PE-online, hiervoor heeft u als aanbieder van scholing een account nodig. Ook worden er kosten berekend voor het doen van een aanvraag. Hieronder leest u hoe u een account aanmaakt, wat de kosten zijn en welke scholingen bij de VPeP in aanmerking komen voor accreditatie.

 1. Als u nog geen account heeft als aanbieder van scholing kunt u hier klikken om zich te registeren bij PE-online.
 2. Vul het formulier volledig in en druk op ok.
 3. Uw aanvraag wordt door PE-Online in behandeling genomen. U kunt telefonisch gescreend worden door een van hun medewerkers. Zodra u geautoriseerd bent, krijgt u bericht via e-mail.
 4. Nu kunt u cursussen aanmelden en, als deze hebben plaatsgevonden, deelnemers en presentielijsten toevoegen.

Als u een aanvraag indient, krijgt u een nota toegestuurd en als deze voldaan is nemen wij de aanvraag in behandeling.

De kosten zijn:

 • accreditatie voor één jaar: € 150,-
 • accreditatie voor drie jaar: € 322,-

U kunt, als de accreditatie door de VPeP is verleend en de bijeenkomst heeft plaatsgevonden, de deelnemers toevoegen aan de bijeenkomsten, zodat ze hun accreditatiepunten krijgen bijgeschreven. Voor het toevoegen van de deelnemers is het belangrijk dat u hiervoor het VPeP lidnummer gebruikt, dit doet u als volgt: #vpep-12345 waarbij het nummer wordt veranderd in het VPeP lidnummer.

Nota Bene
Voor de nascholing in verband met lidmaatschap is onze toetsing veranderd per 23 november 2015. Onze eisen zijn strenger geworden.

We accrediteren alleen volledig cliëntgerichte (persoonsgericht experiëntieel) opleidingen/workshops door ofwel VPeP-erkende-opleiders, of, bij buitenlandse opleiders, door aldaar (in hun veld) erkende opleiders.

 • cliëntgericht
 • focussen
 • Werk van Prouty
 • Werk van Sachse
 • Emotion Focused Therapy
 • Emotionally Focused Therapy

Dus niet meer aan het cliëntgerichte verwante cursussen, of congressen met een onderdeel cliëntgericht, zoals we dit tot 23 november wel accrediteerden.

Steeds geldt het principe van een dagdeel = 1punt.

Accreditaties die al gecrediteerd zijn blijven gelden. Accreditatie-aanvragen van voor 23 november worden nog beoordeeld naar de ruimere eisen van voorheen.

Namens het bestuur en met vriendelijke groet,

Combert Schöffer.