Plaats: Zeist
Data: 24 bijeenkomsten vanaf 27 januari 2017

Type cursus

Twee jarige opleiding, 24 dagen, per jaar 6 x 2 dagen. Bijscholing voor psychologen en (psycho)therapeuten in het kader van herregistratie en onderdeel van de opleiding tot psychotherapeut VPeP.

Beroepsgroep

(GZ)Psychologen, vak therapeuten, (psycho)therapeuten in opleiding en HBO-ers werkzaam in de GGZ

Toelatingseisen

Bachelor of Master in de menswetenschappen of gelijkwaardige opleiding, basiskennis rond Focusing (deelgenomen hebben aan een basistraining of vergelijkbare introductie), motivatiebrief, kennismakingsessie met één van de docenten.

Omschrijving

De cursisten leren hoe ze de focusing-methodiek kunnen integreren in hun werk met cliënten. Naast een theoretische omkadering is het eerste jaar vooral gericht op het verwerven en uitbouwen van de focusing-grondhouding, en op het trainen van de technische vaardigheden die verband houden met de focusing-methodiek. In het tweede jaar ligt de nadruk meer op het integreren in de eigen praktijk met cliënten. Het accent ligt meer op onderkennen van en interveniëren bij procesblokkeringen.

Aantal deelenemers

Minimaal 6 - maximaal 14

Data

2017: 27 en 28 jan, 17 en 18 maart, 12 en 13 mei, 30 juni en 1 juli, 29 en 30 sept, 24 en 25 nov;
2018: 19 en 20 jan, 16 en 17 mrt, 11 en 12 mei, 7 en 8 juli, 28 en 29 sept, 9 en 10 nov.

Leiding cursus

Aaffien de Vries, internationaal erkend focustrainer en opleidingscoördinator namens het Focusing Institute in New York en counselor existentieel welzijn. Gastdocenten: Chris van de Veire (klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntiëel psychotherapeut), Jessica Delooz (psychiater en systeemtherapeut), Erik Peters (klinisch psycholoog en psychotherapeut, Nini de Graaff (supervisor en leertherapeut), Chris van de Veire (klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntiëel psychotherapeut), Rene Veugelers (creatief therapeut en (kinder) focustrainer), Claude Missiaen (klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntieel en existentieel psychotherapeut).

Programmacommissie

Drs. Marijke Baljon, drs. Nini de Graaff, drs. Claude Missiaen

Locatie

Hotel Bergse Bossen Driebergen / Zeist

Accreditatie

VCgP: 48 punten, NIP: 216 punten, SRVB 75 punten

Kosten cursus

€ 4900 - BTW vrijgesteld

Overige informatie

Voor specifieke vragen of het aanvragen van de brochure:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
zie ook: www.focuscentrumadv.nl