Plaats: Veldhoven
Data:  16-17 april 2019 en 20-21 september 2019

Masterclass Focusing

Inleiding en doelstellingen van de masterclass

Deze masterclass biedt een intensieve kennismaking met zowel de theorie als de praktijk van het experiëntiële gedachtegoed in het algemeen en met het ‘Focussen’ van Gendlin in het bijzonder. Naast het bestuderen en bespreken van de literatuur zal de nadruk liggen op het oefenen met - en eigen maken van - de experiëntiële manier van werken, de focusing-attitude en techniek met als doel ze te kunnen toepassen en inzetten in ervaringsgerichte gesprekstherapieën. De toepassingsgebieden zullen worden besproken: indicaties en contra-indicaties, naast het leren van ‘het inweven’ van deze techniek in de lopende therapieën. Voor de meest voorkomende valkuilen die, zowel bij cliënt als bij de therapeut, een succesvol focusing proces in de weg worden handvaten gegeven. Er zal gewerkt worden met rollenspelen, demonstraties, DVD-materiaal en door cursisten ingebrachte casuïstiek.

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor mensen werkzaam in de GGZ – die beschikken over een opleiding op WO-niveau:
(GZ)Psychologen
Psychotherapeuten
Psychiaters

Praktische informatie

Locatie: De workshop vindt plaats in de Apanta-Academy, Provincialeweg 50 te Veldhoven.

Kosten

Deze Masterclass maakt onderdeel uit van de Voortgezette Opleiding Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie en de opleiding Emotion-Focused Therapy Level III, maar is ook als losse module te volgen. De kosten voor de losse module zijn €440,- inclusief koffie, thee en lunch.

Docent

Hoofddocent: Mw. drs. Juliette Becking, klinisch psycholoog-psychotherapeut.
Opleider, supervisor en leertherapeut VPEP en EFT.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij VPeP, FGzPt (klinisch psycholoog), NVP en NIP.

Werkwijze

De workshop bestaat uit 4 dagdelen. Er zijn telkens 2 sessies van 3 uur op één cursusdag gepland, van 09:30 - 12:30 uur in de ochtend en van 13:30 - 16:30 uur in de middag.

Vaste onderdelen tijdens de cursusdagen zijn:
een groepsfocusing begeleid door de docent of door een cursist
inleiding door docent of cursist
bespreken van de bestudeerde literatuur
(focus-)demonstratie door docent of video/DVD
praktische oefening focussen in 3-tallen.

Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen Brigitte Pelt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bekijk het cursusaanbod op www.apanta-academy.nl