Type

Verdiepingscursus systeemtherapie (72 uur) in het kader van de opleiding tot NVRG erkend systeemtherapeut of als zelfstandige cursus.

Beroepsgroep

GZ-psychologen (in opleiding), klinisch psychologen (in opleiding), psychiaters (in opleiding), HBO opgeleiden met relevante vooropleiding en VO of Master, pedagogen, psychotherapeuten en artsen.

Vooropleiding

Als u deze cursus volgt als onderdeel van de opleiding tot systeemtherapeut in het kader van de NVRG, dan is het aan te raden om bij de NVRG na te gaan of uw vooropleiding past binnen de toelatingscriteria van de NVRG. Verder dient u de cursus Inleiding Systeemtherapie van 60 uur te hebben gevolgd.

Omschrijving

Deze verdiepingscursus is een onderdeel van de opleiding tot NVRG erkend systeemtherapeut maar kan ook als cursus op zichzelf worden gevolgd, als u zich het systemisch kijken en werken meer eigen wil maken (in dat geval hoeft men niet te voldoen aan de gestelde vooropleidingseisen en kunt u dit voor de start van de cursus overleggen met de docent). Aan het einde van deze cursus bent u in staat zelfstandig systeemtherapieën uit te voeren. Onderwerpen die o.a. aan de orde komen: narratief perspectief, hechtingsperspectief, partnerrelatietherapie, systeemtherapeutische interventies, wetenschapsmodule, systeemtherapie in verschillende contexten, metaforen, bijzondere systemen. De cursus Inleiding Systeemtherapie Verdieping van 72 uur vormt samen met de cursus Inleiding Systeemtherapie van 60 uur de Basiscursus Systeemtherapie van 132 uur.

Literatuur

Er wordt een literatuurklapper uitgereikt.
Aan te schaffen literatuur
Handboek Systeemtherapie (2008), door J. van Lawick, E.Reijmers en A.Savenije, Utrecht, De Tijdstroom. Rober P. (2006): Samen in Therapie; gezinstherapie als dialoog, Leuven/Voorburg, Acco. Janssens J.M.A.M. Ogen doen onderzoek, Harcourt Amsterdam.

Aantal deelnemers

Minimaal 6 - maximaal 12

Data en tijden

29 januari, 5 en 19 februari, 4 en 11 maart, 1, 15 en 29 april, 13 mei, 10 en 24 juni, 1 juli. Reservedatum: 8 juli. Deze cursus is volgeboekt. De data voor 2017 zijn: 27 januari, 10 en 17 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april, 12 en 19 mei, 9 en 23 juni, 7 juli 2017

Docent

Astrid Wetzels, psychotherapeut, systeemtherapeut, NVRG- erkend supervisor en opleider NVRG.

Locatie

Apanta-academy te Veldhoven

Erkenning

Erkenning bij de NVRG , NVO, NIP, FGzP en SKJ wordt aangevraagd.

Kosten

€ 2385,- (inclusief lunch)

Informatie

www.apanta-academy.nl 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.