Apanta is het Griekse woord voor ‘ontmoeting’ en ‘samenkomen’. Bij Apanta-academy krijgen deze woorden betekenis. Apanta wil professionals werkzaam in de GGZ (bij)scholen in het persoonsgerichte, psychodynamische en systemische gedachtegoed. Kwaliteit, kleinschaligheid en een persoonlijke aanpak in een mooie omgeving staan centraal.

Onderstaande opleidingen biedt Apanta-academy jaarlijks aan.

Opleiding tot cliëntgericht psychotherapeut (VCgP)

De opleiding bestaat uit:

Deze cursussen zijn ook los te volgen.

Opleiding Emotion Focused Therapy (EFT)

Een belangrijke activiteit van Apanta-Academy betreft Emotion Focused Therapy (EFT). Voor meer informatie over EFT zie hier. Wegens de grote belangstelling organiseren wij  dit jaar  weer een  level- I-training en voor het eerst in Nederland ook een  level-II training in samenwerking met Robert Elliott en Jeanne Watson. Deze trainingen zijn de officiële  onderdelen van  de EFT-opleiding zoals wereldwijd door Greenberg, Elliott en Watson, de grondleggers van deze therapievorm, opgezet. De gehele training bestaat uit een level I, level II, level III training, supervisie en werkervaring.  Zowel de level I als de level II training kunnen ook gezien worden als een specialisatie  binnen de opleiding tot  cliëntgericht psychotherapeut (VCgP)

Ook organiseert Apanta-academy regelmatig workshops in samenwerking met de Regionale Commissie Zuid van de VCgP.

Kijk voor het overige aanbod  en inschrijving op www.apanta-academy.nl of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.