Jong VPeP

JongVPeP is een commissie binnen de vereniging bestaande uit masterstudenten en jonge psychologen die zich vooral richt op het uitdragen van het persoonsgerichte experiëntiële gedachtegoed onder jongeren en studenten. De commissie houdt zich met name bezig met het organiseren van lezingen en workshop op verschillende Universiteiten, maar zoekt ook naar andere creatieve mogelijkheden om de bekendheid te vergroten van (de waarde van) de persoonsgerichte experiëntiële benadering en de waarde ervan te vergroten.

JongVPeP bestaat uit: Myrthe Hulshof, Paula Peters en Teun Segeren:

 

JongvpepmyrtheHoi! Mijn naam is Myrthe Hulshof. Ik ben werkzaam als basispsycholoog (kind & jeugd) bij Apanta GGZ. Via mijn werk ben ik in contact gekomen met het cliëntgericht werken. Ik volg momenteel de voortgezette opleiding persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie en ben hier erg enthousiast over geworden. Wat mij met name aanspreekt is het centraal zetten van de cliënt, zoeken naar wat passend is bij zijn/haar behoeften en insteken op de emoties van de cliënt.
Omdat ik tijdens mijn studie voornamelijk in aanraking ben gekomen met protocollair werken, vind ik het belangrijk dat de huidige studenten en tevens jonge psychologen meer weten over het persoonsgericht experiëntieel werken.

 

jongvpeppaulaMijn naam is Paula Peters. Momenteel werk ik als orthopedagoog en ben ik in opleiding tot speltherapeut. Tijdens deze opleiding ben ik in aanraking gekomen met cliënt centered werken met kinderen en op die manier ben ik ook bij VPeP terecht gekomen. Het client centered werken sprak me direct aan omdat je echt naar de persoon kijkt en uitgaat van de mogelijkheden van deze persoon. Het verbaasde mij dan ook dat ik hier tijdens mijn opleiding relatief weinig mee in aanraking ben gekomen. Het lijkt mij leuk en interessant om een bijdrage te kunnen leveren om deze manier van werken meer bekendheid te geven bij jonge psychologen en orthopedagogen en er zelf ook meer over te leren.

 

jongvpepteunHoi, ik ben Teun Segeren. Na jarenlang te hebben gereisd ben ik nu bezig met de klinische masteropleiding ‘Positieve Psychologie & Technologie’ aan de Universiteit van Twente. Hiernaast vervul ik met veel plezier de functie van bestuursondersteuner voor de VPeP. De persoonsgerichte benadering van psychotherapie (met name het gedachtegoed van Carl Rogers) spreekt mij sterk aan, voornamelijk omdat deze benadering, naast het effectief bevorderen van verandering, ook de autonomie van de cliënt bewaakt. In deze benadering bepalen psychologen niet voor hun cliënten wat een gezonde geest is, maar bepaalt de cliënt zelf waar hij of zij uiteindelijk naartoe wil. Ik wil me als Jong-VPeP lid graag inzetten voor de verspreiding van dit gedachtegoed. Ik denk dat het belangrijk is dat zowel jonge psychologen als cliënten zich bewust zijn van het bestaan van deze benadering als een alternatief op de meer gangbare klachtgerichte benaderingen die in de huidige psychotherapie worden toegepast.

Actief meehelpen?

Graag zouden we onze commissie uitbreiden met nieuwe leden zodat we samen meer activiteiten kunnen ondernemen. Ben je student of jong psycholoog en lijkt het je leuk om mee te helpen bij de activiteiten van de VPeP? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

Lid worden van VPeP?

Speciaal voor studenten is er een gereduceerd tarief: Je wordt nu lid voor 12,50 euro per jaar. Je ontvangt dan 4 maal per jaar het Tijdschrift Cliëntgerichte Psychotherapie, je krijgt korting op ons congres en blijft op de hoogte van alle activiteiten van de VPeP. Aanmelden kan via het aanvraagformulier. Heb je nog vragen neem contact op met het secretariaat.

Volg ons op Facebook of Twitter en we houden je op de hoogte van alle evenementen de komende tijd!

facebook

twitter