JongVPeP

JongVPeP is een commissie binnen de vereniging bestaande uit masterstudenten en jonge psychologen die zich vooral richt op het uitdragen van het persoonsgerichte experiëntiële gedachtegoed onder jongeren en studenten. De commissie houdt zich met name bezig met het organiseren van lezingen en workshops op verschillende universiteiten, maar zoekt ook naar andere creatieve mogelijkheden om de bekendheid te vergroten van (de waarde van) de persoonsgerichte experiëntiële benadering.

Actief meehelpen?

jongvpepflyer

JongVPeP is momenteel druk bezig met het organiseren van verschillende activiteiten en zou haar activiteiten graag nog verder uitbreiden zodat we meer toekomstige en jonge psychologen kunnen laten kennismaken met het PeP gedachtegoed. We merken dat we hierbij alle hulp kunnen gebruiken. Lijkt het je leuk mee te denken en helpen binnen de vereniging? Neem dan contact met ons op!

Wat krijg je ervoor terug?

  • Je kunt interessante lezingen bijwonen
  • Je kunt het bijzondere jaarlijkse VPeP Congres bijwonen
  • Je bouwt een professioneel netwerk op
  • Je komt in aanmerking voor korting op een PeP cursus of opleiding
  • Je doet ervaring op in het organiseren van activiteiten
  • Je leert veel over het persoonsgerichte experiëntiële gedachtegoed en de invulling ervan in de praktijk
  • Je hebt de kans te helpen om deze mooie werkwijze te verspreiden onder de volgende generatie van psychologen!

Voor vragen en/of aanmelding kun je contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Commissieleden

JongVPeP bestaat uit: Anke Slot, Paula Peters en Teun Segeren:

 

 

 

jongvpeppaulaMijn naam is Anke Slot. Onlangs heb ik mijn master Positieve psychologie en Technologie aan de Universiteit van Twente afgerond, waarmee ik mijn eerste stappen in het werkveld kan gaan maken. Vooral als beginnend psycholoog vind ik het belangrijk om mij te oriënteren op de verschillende perspectieven van waaruit men kan behandelen. Via mijn omgeving kwam ik in contact met het gedachtengoed van het persoonsgerichte en experiëntiele psychologie. Het resoneert met mij en lijkt een belangrijke aanvulling te bieden op de meer protocol gestuurde en gestructureerde cognitieve- gedragstherapeutische methoden. Graag leer ik zelf meer over deze werkwijze en tegelijkertijd deze ideeën meer bekendheid te geven onder jonge psychologen en geïnteresseerden.

 

jongvpepteunHoi, ik ben Teun Segeren. Na jarenlang te hebben gereisd ben ik teruggekeerd naar Nederland om de klinische masteropleiding ‘Positieve Psychologie & Technologie’ aan de Universiteit van Twente te volgen waarvoor k onlangs ben afgestudeerd. Hiernaast vervul ik met veel plezier de functie van bestuursondersteuner voor de VPeP.
De persoonsgerichte benadering van psychotherapie (met name het gedachtegoed van Carl Rogers en Gene Gendlin's Focusing) spreekt mij sterk aan. Ik wil me als Jong-VPeP commissielid graag inzetten voor de verspreiding van dit gedachtegoed onder de volgende generatie GGZ hulpverleners. Ik denk dat het belangrijk is dat zowel jonge psychologen als cliënten zich bewust zijn van het bestaan van deze benadering als een alternatief op de meer gangbare klachtgerichte benaderingen die in de huidige psychotherapie worden toegepast.

 

jongvpeppaulaMijn naam is Paula Peters. Momenteel werk ik als orthopedagoog en ben ik in opleiding tot speltherapeut. Tijdens deze opleiding ben ik in aanraking gekomen met cliënt centered werken met kinderen en op die manier ben ik ook bij VPeP terecht gekomen. Het client centered werken sprak me direct aan omdat je echt naar de persoon kijkt en uitgaat van de mogelijkheden van deze persoon. Het verbaasde mij dan ook dat ik hier tijdens mijn opleiding relatief weinig mee in aanraking ben gekomen. Het lijkt mij leuk en interessant om een bijdrage te kunnen leveren om deze manier van werken meer bekendheid te geven bij jonge psychologen en orthopedagogen en er zelf ook meer over te leren.

Lid worden van VPeP?

Speciaal voor studenten is er een gereduceerd tarief: Je wordt nu lid voor 12,50 euro per jaar. Je ontvangt dan 4 maal per jaar het Tijdschrift Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie, je krijgt korting op ons congres en blijft op de hoogte van alle activiteiten van de VPeP. Aanmelden kan via het aanvraagformulier. Heb je nog vragen neem contact op met het secretariaat.

Volg ons op Facebook of Twitter en we houden je op de hoogte van alle evenementen!

facebook

twitter