Herziening lidmaatschappen vanaf 2021

Tijdens de ledenvergadering d.d. 1 december 2020 is besloten de inrichting van de VPeP lidmaatschappen met ingang van 2021 te herzien.

De opleidingsroute die tot nu toe gevolgd moest worden om erkend VPeP-(psycho)therapeut te worden gaat gelden voor het lidmaatschap. Het lidmaatschap ‘nieuwe stijl’ van de VPeP krijgt hierdoor meer gewicht. De aparte erkenning VPeP-(psycho)therapeut komt te vervallen; een lid van de VPeP is in de nieuwe situatie per definitie een erkend lid.

 

Verschillende lidmaatschapsvormen vanaf 2021:

  • Lid: heeft de opleidingsroute tot lidmaatschap (voorheen de opleidingsroute tot erkenning als VPeP Persoonsgericht experiëntieel (psycho)therapeut) voltooid.
  • Aspirant Lid: is in opleiding tot het volledig lidmaatschap of van plan dit te gaan doen.
  • Belangstellend lid: is niet in opleiding tot lidmaatschap maar betrokken bij de vereniging.

 

Opleidingsroute tot lidmaatschap:

Een overzicht met voorbeelden van scholing binnen de opleidingsroute tot lidmaatschap in de nieuwe vorm vind u hier.

 

Lid worden:

Aanmeldformulier lidmaatschap nieuwe vorm

Aanmeldformulier aspirant lidmaatschap of belangstellend lidmaatschap nieuwe vorm

 

Het komende jaar wordt een overgangsjaar; eind 2021 moet de nieuwe structuur haar beslag hebben gekregen. Er wordt gewerkt aan een aangepaste versie van het huishoudelijk reglement en de statuten. Ook de website zal binnenkort worden bijgewerkt met meer informatie over de veranderingen binnen de vereniging. Neem gerust contact met ons op wanneer u nog vragen heeft!

 

Lid blijven (herregistratie)

Voor het volledig lidmaatschap gelden herregistratieeisen in de vorm van te behalen nascholingspunten per periode van 5 jaar. Hoe u lid blijft van onze vereniging kunt u hier zien.