VVCEPC

Vlaamse Vereniging voor Cliëntgerichte-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling

De Vlaamse Vereniging van Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling is de zusterverenging van de VPeP. Eens in de 5 jaar organiseren de VPeP en VVCEPC een gezamenlijk Belgisch-Nederlands congres, zoals afgelopen oktober 2021. Samen met de VVCEPC wordt het Tijdschrift Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie uitgegeven. De gezamenlijke missie is het persoonsgericht-experiëntieel gedachtengoed professioneel, politiek en maatschappelijk bredere bekendheid te geven.

WAPCEPC

World Association for Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counseling

De World Association for Person-Centered And Experiential Psychotherapy and Counseling biedt een wereldwijd forum voor praktijkbeoefenaren en opleidelingen die werken binnen persoonsgerichte en experiëntiële paradigma’s. Daarnaast bevorderen zij onderzoek, theorie en praktijk afgestemd op verschillende culturen en taalgroepen. De WAPCEPC geeft het internationale tijdschrift "Person-Centered & Experiential Psychotherapies" uit.

PCE-Europe

European Network for Person-Centred and Experiential Psychotherapy and Counseling

European Network for Person-Centred and Experiential Psychotherapy and Counseling is een overkoepelende organisatie met verschillende doelen. Zij ondersteunen en faciliteren Europese Person-centred en experiëntieel werkende organisaties en individuen in hun werk, moedigen onderzoek aan en investeren in sociaal-politieke processen om de continuïteit van het cliëntgericht gedachtengoed te verzekeren.

PCE-Europe is te beschouwen als de Europese afdeling van de WAPCEPC (World Association for Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counseling), waarin cliëntgerichte therapeuten zich wereldwijd georganiseerd hebben. De Wereldorganisatie sponsort eens per 2 jaren het Internationale Cliëntgerichte Psychotherapiecongres.

PCE-Europe staat nu ook open voor een individueel lidmaatschap. Het lidmaatschap van PCE-Europe is bedoeld om betrokkenheid en samenwerking in de internationale PCE-gemeenschap aan te moedigen en de communicatie en toegang tot informatie te vergroten. Lees hier verder over het individuele lidmaatschap.


PCE-Europe Nieuws:

Person-Centred and Experiential Psychotherapy and Counseling (PCE) Europe heeft vanaf nu een eigen ethische code.

Dit Ethical Framework is hier te vinden

PCE Europe zoekt Engelssprekende trainers die hen willen ondersteunen in de nieuwe ‘Certification Committee’.

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met de Certificate coordinator van PCE Europe: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Informatie over het certificate committee staat op de website.

Aankomende evenenementen:

Je kunt je alvast opgeven voor het PCE Europe Symposium 2023, stuur je bijdrage in vóór 14 februari 2022. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.