Zondag 9 mei a.s. is EFT te zien op RTL-Z in het programma ‘De Nieuwe Economie’. Juliette Becking, Iris Kleine Schaars en Linda Gerits vertellen in het programma enthousiast over hun werk als EFT-trainer en -therapeut. Heel duidelijk komt daarbij met name ook het persoonsgericht experientieel werken naar voren.

Het uitzendschema is als volgt:

Datum:
Tijdstip:
zondag 9 mei 15:30
maandag 10 mei 15:30
woensdag 12 mei                                10:30

 

Volgende week zal de uitzending ook nog te zien zijn bij RTLXL.nl of via een link op onze site.

Van harte aanbevolen!

Op woensdagavond 21 april organiseerde de regio Utrecht het webinar EFT-individuals ontmoet EFT-couples. Pieter de Jong ging in gesprek met Wendy Schapendonk en Karin Wagenaar over de raakvlakken tussen EFT-i en EFT-c. Het werd een interessant en leerzaam gesprek over liefde voor het werken vanuit een emotiegericht kader met zowel individuen als paren.

Je kunt het webinar in z’n geheel hier terugkijken.

eftwebinar

 

Voor 2022 zijn er al diverse plannen en ideeën voor een VPeP-congres. Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om dit congres mede te gaan organiseren. Je werkt in een klein team en bouwt gezamenlijk zowel inhoudelijk als organisatorisch een congres op. Je leert nieuwe leden kennen, komt in contact met de laatste nieuwe ontwikkelingen binnen ons gedachtegoed en spreekt boeiende mensen en keynotesprekers.

Vind jij het leuk om te organiseren en mee te denken? Of denk je dat je binnen het congresteam een taak kan vervullen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De inschrijving voor het 14e World Conference for Person-Centered & Experiential Psychotherapy & Counseling, is geopend.

Door de coronacrisis is men massaal overgestapt op het online-confereren. Hoewel misschien niet ideaal, want de ‘personal touch’ ontbreekt misschien enigszins, biedt het anderzijds een mooie gelegenheid om deel te kunnen nemen aan evenementen die voordien lastig bereikbaar waren. Zo ook het 14e congres van de WAPCEPC dat dit jaar in Auckland, Nieuw-Zeeland plaatsvindt. Een deel van het congres van 20-23 juni 2021 is online te volgen.

junidag21Achter de schermen’, De neurowetenschap achter experiëntiële psychotherapie.

Experiëntiële psychotherapie werkt, dat zien we iedere dag bij onze cliënten. Maar hoe? En wat maakt het specifiek werkzaam? Hoe (langs welke paden) verloopt emotieverwerking precies? Wat gebeurt er in het systeem wanneer we bijvoorbeeld focussen? Wat is er juist zo magisch aan de experiëntiële ontmoeting?

De traditionele Junidag van de VVCEPC, onze Vlaamse zustervereniging, vindt dit jaar geheel online plaats. Een viertal internationale experts – Michael Lux (Duitsland), Greet Vanaerschot (België), Peter Afford (UK) en Marie Vandekerckhove (België) – nemen de deelnemers mee achter de schermen. Met behulp van bevindingen uit de neurowetenschappen proberen ze een antwoord te geven op bovenstaande vragen. Renate Geuzinge leidt het afsluitende rondetafelgesprek.

11 juni 2021; Accreditatie VPeP: 2 punten, FGzPt: in behandeling; Verdere informatie en inschrijving

Door de coronacrisis hebben de meesten van ons in het afgelopen jaar ervaring opgedaan met online werken. Met een themanummer over online werken wil de redactie van het Tijdschrift een forum bieden om de hierbij verworven kennis te verzamelen, systematiseren en door te geven.

Heb je een bepaalde visie of een specifieke ervaring die een aspect van het online werken belicht en wil je die met anderen delen? De redactie is op zoek naar bijdragen in de vorm van een artikel, een praktijkbijdrage, een reflectie of deelname aan een forumdiscussie. Het themanummer zal begin augustus verschijnen (nummer 2021-3). Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op woensdagavond 21 april organiseert de regio Utrecht het webinar EFT-individuals ontmoet EFT-couples. Pieter de Jong gaat in gesprek met Wendy Schapendonk en Karin Wagenaar over de raakvlakken tussen EFT-i en EFT-c. Beiden zijn ervaren vertegenwoordigers van deze twee stromingen.

Je kunt je hier aanmelden. Accreditatie: VPeP, FGzPt en NVRG.

Aspirant-leden en leden kunnen 10% korting krijgen op scholing die door de VPeP is geaccrediteerd. In eerste instantie is deze regeling bedoeld voor aspirant-leden die de opleidingsroute doorlopen die leidt tot het lidmaatschap van de VPeP. Maar ook (gewone) leden die zich verder willen scholen kunnen van de kortingsregeling gebruik maken.

• De regeling geldt tot een maximum van €350,- per lid (in totaal, eventueel over meerdere jaren verspreid).
• De regeling geldt niet voor opleidingsonderdelen die deel uitmaken van de opleidingsroute tot een van de BIG-beroepen (GZ, KP, PT).
• De regeling geldt voor de cursorische onderdelen van de opleidingsroute, niet voor supervisie en/of leertherapie
• Voor belangstellende leden geldt de regeling niet.