Op 30 juni j.l. organiseerde de Werkgroep Kind en Jeugd van de VPeP een webinar met als thema: ‘EFT bij kinderen en jongeren’. Doortje Borst-Determann ging in gesprek met Erik Peeters en Jaqueline van der Linden over hun werk met jongeren en op welke manier zij deze groep middels de uitgangspunten van EFT beter kunnen helpen. Het werd een bijzonder inspirerend gesprek met tevens de officiële start van de Werkgroep K&J.eftkenj

Klik hier om het webinar terug te kijken.

De werkgroep Kind & Jeugd van de VPeP organiseert op woensdag 30 juni van 19.30 tot 21 uur een webinar over Emotion Focussed Therapy bij kinderen en jongeren. Erik Peeters en Jacqueline van der Linden zullen tijdens het webinar worden geïnterviewd over dit onderwerp door Doortje Borst-Determann.

EFT is een experiëntieel model waarin het verdiepen en differentiëren van de emotionele ervaring centraal staat. Bij de psychologische zorg voor volwassenen wordt deze vorm van therapie al toegepast. Wat zijn de mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan bij kinderen en jongeren?

Deelname is gratis. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.


congres21logo

 

Het gezamenlijke congres 'In Proces: Groei en differentiatie binnen de persoonsgerichte psychotherapie' vindt op

zaterdag 2 oktober 2021 plaats in Grobbendonk (BE). In verband met de coronamaatregelen zal een beperkt aantal deelnemers live deel kunnen nemen aan het congres. We houden op dit moment rekening met een maximum aantal van 120. Het congres zal echter ook geheel online te volgen zijn.

De inschrijving is van start gegaan. Wil je graag live deelnemen? Wees er dan op tijd bij!

Zie voor meer informatie de congreswebsite.

Zondag 9 mei was EFT te zien op RTL-Z in het programma ‘De Nieuwe Economie’. Juliette Becking, Iris Kleine Schaars en Linda Gerits vertelden in het programma enthousiast over hun werk als EFT-trainer en -therapeut. Heel duidelijk kwam daarbij met name ook het persoonsgericht experientieel werken naar voren.

Klik hier om het segment terug te kijken.

Van harte aanbevolen!

Op woensdagavond 21 april organiseerde de regio Utrecht het webinar EFT-individuals ontmoet EFT-couples. Pieter de Jong ging in gesprek met Wendy Schapendonk en Karin Wagenaar over de raakvlakken tussen EFT-i en EFT-c. Het werd een interessant en leerzaam gesprek over liefde voor het werken vanuit een emotiegericht kader met zowel individuen als paren.

Je kunt het webinar in z’n geheel hier terugkijken.

eftwebinar

 

Voor 2022 zijn er al diverse plannen en ideeën voor een VPeP-congres. Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om dit congres mede te gaan organiseren. Je werkt in een klein team en bouwt gezamenlijk zowel inhoudelijk als organisatorisch een congres op. Je leert nieuwe leden kennen, komt in contact met de laatste nieuwe ontwikkelingen binnen ons gedachtegoed en spreekt boeiende mensen en keynotesprekers.

Vind jij het leuk om te organiseren en mee te denken? Of denk je dat je binnen het congresteam een taak kan vervullen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De inschrijving voor het 14e World Conference for Person-Centered & Experiential Psychotherapy & Counseling, is geopend.

Door de coronacrisis is men massaal overgestapt op het online-confereren. Hoewel misschien niet ideaal, want de ‘personal touch’ ontbreekt misschien enigszins, biedt het anderzijds een mooie gelegenheid om deel te kunnen nemen aan evenementen die voordien lastig bereikbaar waren. Zo ook het 14e congres van de WAPCEPC dat dit jaar in Auckland, Nieuw-Zeeland plaatsvindt. Een deel van het congres van 20-23 juni 2021 is online te volgen.

junidag21Achter de schermen’, De neurowetenschap achter experiëntiële psychotherapie.

Experiëntiële psychotherapie werkt, dat zien we iedere dag bij onze cliënten. Maar hoe? En wat maakt het specifiek werkzaam? Hoe (langs welke paden) verloopt emotieverwerking precies? Wat gebeurt er in het systeem wanneer we bijvoorbeeld focussen? Wat is er juist zo magisch aan de experiëntiële ontmoeting?

De traditionele Junidag van de VVCEPC, onze Vlaamse zustervereniging, vindt dit jaar geheel online plaats. Een viertal internationale experts – Michael Lux (Duitsland), Greet Vanaerschot (België), Peter Afford (UK) en Marie Vandekerckhove (België) – nemen de deelnemers mee achter de schermen. Met behulp van bevindingen uit de neurowetenschappen proberen ze een antwoord te geven op bovenstaande vragen. Renate Geuzinge leidt het afsluitende rondetafelgesprek.

11 juni 2021; Accreditatie VPeP: 2 punten, FGzPt: 6 punten; Verdere informatie en inschrijving