tpep421Nummer 1, 2023 staat online!

In dit nummer beschrijft Margo Mahieu hoe ze gewerkt heeft met de harde innerlijke criticus van haar cliënte en aan het kunnen toelaten van (zelf)compassie. Verder aandacht voor stagnaties in de therapeutische relatie en een samenvatting van het promotieonderzoek van Lara Vesentini naar een specieke moeilijkheid in de therapeutische relatie, namelijk als er intieme en seksuele gevoelens in het spel zijn ten aanzien van de cliënt.

Zie de tPeP website!

Het Portugese EFT-instituut SPTFE organiseert in juni de komende isEFT-conferentie in Porto:

’Changing Emotions in a Changing World’

Op 29 en 30 juni 2023, in Porto, Portugal.

iseftlogo.png

pcelogoPCE-Europe organiseert in september haar 5e symposium in samenwerking met het Hellenic Focusing Center in Athene:

"Welcoming Polyphony in a Changing World"

Van 21 t/m 24 september 2023, in Athene, Griekenland

Webinar met Anton Hafkenscheid
Op donderdag 2 maart 2023 - 19.30 tot 21.00 uur

De therapeutische relatie is een belangrijk vehikel voor verandering. Bij 'moeilijke' cliënten kan de kwaliteit van de therapeutische relatie echter onder druk komen te staan en is het voldoen aan de basiscondities niet meer zo vanzelfsprekend. De therapeut wordt minder empathisch, onvoorwaardelijke acceptatie blijkt moeilijker op te brengen of wordt door een gebrek aan echtheid gemaskeerd. De therapeut wordt te sturend of juist te terughoudend. Therapeut en cliënt raken gevangen in een improductief patroon en de therapie stagneert.

In dit webinar bespreekt Anton Hafkenscheid vanuit een interpersoonlijk perspectief hoe dergelijke patronen eruit kunnen zien en schetst aan de hand van herkenbare voorbeelden mogelijkheden om hiermee om te gaan.

Deelname is gratis.
Accreditatie: VPeP (1 punt) en FGzPt (wordt aangevraagd).
Het webinar zal tot één week na afloop terug te zien zijn.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Vrijdag 16 december zal er weer een Encounter Group van PCE-Europe plaatsvinden. De maandelijkse encountergroepbijeenkomsten worden georganiseerd om contact en uitwisseling binnen de internationale gemeenschap van persoonsgerichte experiëntiële therapeuten te bevorderen. De bijeenkomst vindt online plaats via Zoom, van 19:00 tot 21:00 uur Nederlandse tijd.

VPeP leden zijn van harte welkom om mee te doen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je de Zoom-link wilt ontvangen!

Op donderdag 15 december staat er weer een bijeenkomst op de agenda georganiseerd door Regiocommissie Oost. De bijeenkomst zal in het teken staan van focussen.
Ook zonder ervaring met focussen ben je van harte welkom! Er zal worden gestart met een korte introductie en een paar tips. Daarna zal er in tweetallen worden gefocused. Er is geen presentatie of spreker, de avond zal vooral in het teken staan van elkaar ontmoeten en samen oefenen.

De bijeenkomst vindt plaats op 15 december 2022 van 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. De regiocommissie heeft een nieuwe locatie gevonden in het prachtige centrum van Deventer, zowel met de auto als met openbaar vervoer goed aan te reizen.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Er is beperkt plek dus wacht niet te lang!

30 01 2023 pr schrijversworkshop tpep

Heb je altijd al willen schrijven, maar ervaar je de stap naar een publicatie als te groot?
Misschien heeft het lezen van artikelen in ons tijdschrift je geprikkeld.
Nu heb je zelf een idee, een nieuwe theorie, een integratie van bestaande theorieën bedacht of wil je graag een bijzondere casus en behandeling die je hebt gedaan delen met jouw collega’s. Je zou hierover wel een artikel willen schrijven, maar waar begin je?
In deze online workshop gaat Renate Geuzinge, redacteur van het TPeP, je van 20:00 tot 21:30 uur wegwijs maken in de structuur van een artikel of praktijkbijdrage. Renate geeft daarnaast toelichting bij de richtlijnen voor een publicatie en informeert je over de aandachtspunten en typische valkuilen bij het schrijven.
Aan het eind van de workshop heb je meer inzicht in het schrijfproces en ben je misschien wel klaar voor je eerste artikel!

De eerste stap naar een eigen publicatie begint hier: Schrijf je in voor de workshop! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dvpt2022Iedereen heeft een eigen verhaal. Elke cliënt maar ook elke psychotherapeut. Wat doen we in onze praktijk met al deze bijzondere verhalen? Wat pakken we aan? En wat laten we (voorlopig) rusten? Hoe beïnvloedt ons eigen levensverhaal ons werk als psychotherapeut?

Op de Dag van de Psycholotherapie, 9 december 2022 in de Beurs van Berlage, geven de sprekers (Carla Sharp, Floortje Scheepers, Sabine Vermeire, Silvia Pol) vanuit verschillende invalshoeken antwoorden op deze vragen.

Meld je hier aan voor de Dag van de Psychotherapie, 9 december 2022, in de Beurs van Berlage. Het is ook mogelijk om de dag later online terug te kijken.