stars

De VPeP wenst iedereen veel empathie, zelf-actualisatie en verbinding in het nieuwe jaar!

tpep cover 400

Nummer 4, 2018 van het Tijdschrift Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie staat online!

Dit is het eerste themanummer over de erfenis van Eugene Gendlin met daarin onder andere artikelen over de filosofie, de wetenschap en de praktijk van Gendlin's gedachtegoed en de verdere evolutie ervan.

Ga naar het tijdschrift Persoons­gerichte experiëntiële Psychotherapie om dit bijzondere themanummer te lezen.

congresgeentekst

De inschrijving voor het VPeP congres dat op 24 mei 2019 zal plaatsvinden in Burgers Zoo te Arnhem is geopend! 

Titel: (G)een brug te ver!

Een wandeling óp en buiten de persoonsgerichte en experiëntiële paden.

Programma:

Na een letterlijk experiëntiële intro van het congres, zullen een tweetal sprekers het ochtendprogramma verzorgen. Ann Weiser-Cornell (USA) zal een plenaire lezing houden rondom het thema “focusing”. Verder zal Nele Stinckens (BE) zal de tweede lezing verzorgen. Na een uitgebreide lunch zal het congres vervolgd worden met een middagprogramma met workshops, waarin u de kans krijgt om te voelen, te beleven en 'be-lijven'.

Meer informatie vindt u hier

Details volgen binnenkort hier op de website en in onze nieuwsbrief!

Schrijf u nu in voor het congres en profiteer van de vroegboekkorting!

tpep cover 400

In elk nummer van het tijdschrift Persoons­gerichte experiëntiële Psychotherapie zijn er enkele artikelen vrij toegankelijk en dus door iedereen gratis te lezen. Ook voor geintereseerden die niet lid of abonnee zijn is het tijdschrift dus een goede bron voor meer verdiepende informatie over Persoonsgerichtte experiëntiële Psychotherapie.

Ook in het recent uitgekomen derde nummer van 2018 enkele vrij toegankelijke artikelen:

'TAE - Thinking At The Edge' - Een artikel over de door Gendlin ontwikkelde techniek om onze innerlijk gevoelde kennis uit te drukken. 

En congresverslagen over het congres ''Doodswensen en de Psycholoog – stof tot reflectie' en het congres 'Existentie en Zingeving in de GGZ, op zoek naar nieuwe benaderingen'.

Les Greenberg, grondlegger van Emotion Focused Therapy, was in juni op het internationale congres van de International Federation of Psychotherapy in Amsterdam. Een verslag van het congres is te vinden in het tijdschrift Persoonsgerichte experientiele Psychotherapie.

Hier alvast een paar foto's, meer op de TPeP Twitter.

vanaerschot copy

greenberg copy

tpeplogo copy

Al jaren kent Nederland een toename in de toepassing van euthanasie in geval van ernstig lichamelijk of psychisch lijden, en euthanasie is een controversieel onderwerp in de samenleving. Hoe staan psychotherapeuten in deze discussie?  

Lies Bruggeman en Paul Sanders schreven over dit onderwerp in het meest recente nummer van het Tijdschrift Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie. Lees hier het vrij toegankelijke opiniestuk: Huiver en ontvankelijkheid; hoe stellen wij ons als psycholoog/psychotherapeut op in het debat over euthanasie en voltooid leven?'

Op vrijdag 1 juni organiseert het NIP ook een studiemiddag over dit onderwerp.

beroepscode copy copy

De NVP heeft een nieuwe Beroepscode voor psychotherapeuten uitgebracht. Deze geldt vanaf 1 mei 2018 voor alle psychotherapeuten.

De nieuwe beroepscode betreft een actualisatie van de code uit 2007. Een aanpassing van de beroepscode uit 2007 was noodzakelijk gezien de ontwikkelingen in het gezondheidsrecht en de daarmee samenhangende jurisprudentie.

Kijk voor meer informatie op de NVP website.

Lees hier de beroepscode.

kompas copy

Op 1 juni 2018 organiseert de VVCEPC in samenwerking met Focussen Vlaanderen ter ere van Eugene Gendlin haar Junidag, met als titel: Focusing als innerlijk kompas: Gendlin & beyond.

In de voormiddag zijn er plenaire lezingen die verzorgd zullen worden door Mia Leijssen, Frans Depestele en Siebrecht Vanhooren.

In de namiddag is er keuze uit 12 verschillende parallelsessies door Dion Van Werde, Tine Swyngedouw, Ann Van Riet, Erwin Vlerick, Gerke Verthriest, Claude Missiaen, Chris Vandeveire, Karel Binon, Gerd Parquin, Lara Peumans, Katrijn Van Loock, Bie Draulans en Joke Van Hoeck.

Meer info over alle plenaire lezingen en parallelsessies vind u op www.vvcepc.be of www.focussenvlaanderen.be

 Lokatie:  Provinciehuis Leuven: naast station Leuven, Belgie.

De VPeP accrediteerd de dag met 2 punten.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.