Regionale commissies

 

De VPeP streeft naar 7 actieve regionale commissies, die activiteiten organiseren zodat elk lid regelmatig in de eigen regio een activiteit kan bijwonen en hierdoor contact kan onderhouden met collegae in de regio. Deze bijeenkomsten zijn doogaans door de VPeP geaccrediteerd met 1 punt voor herregistratie van het lidmaatschap.

De regio’s die operationeel zijn, zijn Regio Noord (Noord-West Nederland), Regio Oost, Regio Noord-Holland, Limburg, Regio Utrecht en Regio Zuid-Holland.

Ben je nog geen lid van de VPeP, maar zou je toch graag door middel van een bijeenkomst kennis willen maken met onze vereniging? Je kunt je gewoon aanmelden voor een regionale bijeenkomst en kennis maken met de leden en andere belangstellenden.

In alle regio's is er voor de organisatie van de bijeenkomsten is behoefte aan hulp! Heb je zin actief betrokken te zijn bij de organisatie van deze bijeenkomsten of heb je een idee voor de inhoud van een nieuwe regionale bijeenkomst, neem dan contact op met het secretariaat

 

Voorgaande regiobijeenkomsten:

If what happens does not feel good, like ‘fresh air’, then it isn’t really therapy that is happening -Gene Gendlin

Hoe kun je de cliënt helpen ‘de frisse lucht’ te vinden in zijn of haar proces?
We willen aandacht besteden aan de felt sense. Hoe kun je deze herkennen? Hoe kan je helpen deze zich te laten vormen en te laten ontvouwen?
En misschien nog wel meer: wat kun je beter niet doen … ? Naast (een beetje) theorie willen we vooral aan de slag, samen oefenen en ervaren onder leiding van Aaffien de Vries.

Woensdag 21 juni, 19.30 uur-21.30 uur, Forte GGZ in Groningen.

Toegang is gratis, je kunt je hier opgeven.

Op donderdag 15 december staat er weer een bijeenkomst op de agenda georganiseerd door Regiocommissie Oost. De bijeenkomst zal in het teken staan van focussen.
Ook zonder ervaring met focussen ben je van harte welkom! Er zal worden gestart met een korte introductie en een paar tips. Daarna zal er in tweetallen worden gefocused. Er is geen presentatie of spreker, de avond zal vooral in het teken staan van elkaar ontmoeten en samen oefenen.

De bijeenkomst vindt plaats op 15 december 2022 van 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. De regiocommissie heeft een nieuwe locatie gevonden in het prachtige centrum van Deventer, zowel met de auto als met openbaar vervoer goed aan te reizen.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Er is beperkt plek dus wacht niet te lang!

Er staat er weer een nieuwe fysieke regiobijeenkomst op het programma in Utrecht! Op woensdag 19 oktober willen we graag een Emotion Focused Therapy sessie van Les Greenberg 'Working with Core Emotion' met jullie kijken en hier samen (tussendoor) op reflecteren. Een avond om onszelf weer op te laden en te inspireren in het EFT-werk, en elkaar te ontmoeten. De avond zal worden geleid door Rien Bakker en Nicola Bogaarts.

De filmavond vindt plaats op woensdag 19 oktober van 20 tot 12.30 in het gebouw Rudolph Magnus, Vondellaan 94 in Utrecht. Deelname is gratis, je kunt je hier aanmelden.

Regio Oost van de VPeP organiseert op donderdag 16 juni een live bijeenkomst voor VPeP-leden uit de regio. Op deze avond is er volop ruimte voor onderling contacten; nieuwe en weerzien.

Ynke van Zuidam geeft een workshop ‘lichaamsgericht werk: 'Wholebody focusing en de kunst van mindful-tracking'.

Ze biedt een introductie in het focussen waarbij het hele lichaam wordt betrokken, inclusief beweging. Met hulp van mindful-tracking maken we daarbij contact met een bewegingstendens en volgen we deze naar zijn eigen uiting.

Er is ruimte voor maximaal 25 personen. Deelname is op volgorde van inschrijving. Leden van buiten de regio en ook niet-VPeP-leden zijn hartelijk welkom.

Donderdag 16 juni 2022 van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.

Meer informatie en aanmelden.