Plaats: Eindhoven
Data: Vanaf 6 september 2019

Voortgezette Opleiding Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie

Deze voortgezette opleiding bestaat uit 2 modules:

Module Verdieping: deze module biedt een verdieping van zowel de theorie als de praktijk van de Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie
Module Focusing, 2-daagse Masterclass Focusing
De opleiding in het kort
De drie basisprincipes van deze stroming – empathie, echtheid en onvoorwaardelijk respect – worden verder uitgediept, geïntegreerd en aangevuld met specifieke houdingsaspecten en interventies. Deze opleiding geeft u instrumenten om een brede range van psychische stoornissen te behandelen. Het accent ligt op de experiëntiële psychotherapie en Emotion Focused Therapy (EFT).

Tijdens de Module ´Masterclass Focusing´ wordt er aandacht besteed aan zowel de theorie als de praktijk van de experiëntiële psychotherapie in het algemeen en het focussen in het bijzonder. Naast het bestuderen en bespreken van de literatuur zal de nadruk liggen op het oefenen met - en eigen maken van - de focusing-attitude en techniek met als doel ze te kunnen toepassen en in te zetten in ervaringgerichte gesprekstherapieën. De Masterclass is los te volgen, maar is een verplichte onderdeel van de Voortgezette Opleiding persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie .

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Clientgerichte psychotherapie: van Carl Rogers tot nu
  • Verdieping van het eigen maken van de gondhoudingen: echtheid, empathie en onvoorwaardelijk respect – noodzakelijk maar onvoldoende
  • Procesgerichte gesprekstherapie
  • De therapeutische relatie
  • Experientiele psychotherapie (Gendlin) en Focusing
  • Emotion Focused Therapy: een kennismaking met het stoelenwerk
  • Psychopathologie en toepassingsmogelijkheden bij depressie
  • Psychopathologie en toepassingsmogelijkheden bij angststoornissen, drangziektes en traumaPsychopathologie en toepassingsmogelijkheden bij persoonlijkheidsstoornissen

Voor wie?

(Klinische en GZ-)Psychologen, Psychotherapeuten, Psychiaters werkzaam in de GGZ die reeds een basisopleiding persoonsgerichte experientiele psychotherapie hebben gevolgd.

HBO opgeleiden werkzaam in de ggz, mits zij zowel over specifieke nascholing en specialisatie als relevante werkervaring beschikken en hebben reeds een basisopleiding gevolgd.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij
Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt)
Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
De Vereniging voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (VPEP)
Informeer naar het aantal toegekende punten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In overleg met Apanta kan onderzocht worden of accreditatie bij De landelijke Vereniging van Psychiaters (NVvP) mogelijk is.

Praktisch

Docenten:
Voortgezette Opleiding Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie: mw. drs. W. Schapendonk, cliëntgericht psychotherapeut docent/opleider (BIG)
Module Focusing: mw drs J.M. Becking, klinisch psycholoog/psychotherapeut, docent opleider (BIG)
Prijs: € 1.695,-- (inclusief uitgebreide lunch, koffie, thee en water)
Locatie: Apanta-academy te Eindhoven
Data 2019: 6 september, 20-21 september*, 4 oktober, 15 november, 29 november, 13 december
(* Module Focusing)

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.