In maart 2021 start deel I van de cursus experiëntiële, lichaamsbewuste psychotherapie in het opleidingsinstituut PEP te Rotterdam.

Deze vorm van psychotherapie richt zich op hoe je bewust contact en verbinding maakt met jezelf, je lichaam en anderen. Belangrijk daarbij is het werkelijk ervaren, in het hier en nu, wat zich afspeelt in je binnenwereld, wat je lijf je te vertellen heeft, vertrouwd raken met ervaren van emoties en eigen verlangens.

In de cursus wordt ervaringsgericht gewerkt. Een proces van bewust wording van je beleving, zowel op de stoel van cliënt als van therapeut, staat centraal.

Grondleggers van de persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie komen aanbod zoals Carl Rogers, Irvin Yalom, Eugene Gendlin, Leslie Greenberg.
In de 5 daagse cursus leer je verschillende technieken zoals focusing, present zijn, faciliteren van emotionele ervaringen, empathisch en echt zijn in de therapeutische relatie.

Data: woensdag 31 maart, 14 april, 28 april, 12 mei en 26 mei 2021

Tijd: 9.30-16.30

Doelgroep: psychiater, psychotherapeut, klinisch psycholoog of in opleiding hiervoor.

Locatie: de cursus vindt plaats bij Opleidingsinstituut PEP Schiekade 77, 3033 BE Rotterdam

Kosten: 1695 euro (inclusief lunch, koffie/thee)

Erkenningen: accreditatie wordt aangevraagd voor FGzPp, NVP, NVvP, VPeP
Docenten: Anja Tavenier, GZ psycholoog/psychotherapeut en supervisor/leertherapeut NVP,
VPeP, ISEFT
Coriene ten Kate, klinisch psycholoog/ psychotherapeut, supervisor/leertherapeut
NVP, VPeP, MBT NL.
Aantal deelnemers : maximaal 12, bij COVID maatregelen maximaal 8

Inschrijving en vragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Behalve in Rotterdam zijn er op verschillende andere locaties in het land gelijke cursussen in voorbereiding. Voor informatie hierover: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.